MLB Trivia: Trivia about Major League Baseball teams

MLB trivia: MLB or Major League Baseball is a professional league that is the highest level sport in North America. It consists of 30 teams, with 29 teams based in the United States and one team based in Canada. MLB is divided into two leagues: American League and National League. MLB seasons typically run from late March or early April through September or October. Teams play a 162-game schedule, followed by a postseason that culminates in the World Series. MLB remains one of the oldest and most storied sports leagues in the world, with a rich history spanning more than a century.

Do you know about Major League Baseball teams? Here are questions to gauge your knowledge of MLB Teams:

MLB Quiz – Quiz about Major League Baseball teams

1. Which MLB team has won the most world series championships?

  1. Yankee
  2. Dodgers
  3. Quantity
  4. Priests

Answer: one

Explanation: The Yankees have won the most World Series titles ever with 27 wins. The leader for them is St. Louis Cardinals, a team with 11 wins. They won in 1923, 1927, 1928, 1932, 1936, 1937, 1938, 1939, 1941, 1943, 1947, 1949, 1950, 1951, 1952, 1953, 1956, 1958, 1961. , 1962, 1977, 1978, 1996, 1998, 1999, 2000, 2009.

2. Which MLB team leads in all-time home runs in a season?

    1. Yankee
    2. Astros
    3. Twin
    4. Marines

Answer: c

Explanation: The Twins have the most homeruns in a season with 307 hits as they surpassed the Yankees, who set a record of 306 last season.

3. Which MLB team allowed an African American player for the first time?

    1. Ernie Bank
    2. Sam Jethroe
    3. Jackie Robinson
    4. Larry Doby

Answer: c

Explanation: The Dodgers signed the league’s first African-American player, Jackie Robinson on April 15, 1947. Robinson broke the color barrier, paving the way for other African-Americans and Other minority players play in the major leagues.

4. Which MLB team has the longest winning streak in a season in the Modern Era?

    1. Yankee
    2. White socks
    3. Guardian
    4. Giant

Answer: d

Explanation: The Giants set a record 26-game winning streak in 1916 and the record has not been broken. The only team to come close is the Guardians with a 22-match winning streak in 2017.

5. Which team has won the championship 4 times in a row?

    1. Olympic
    2. Dodgers
    3. Yankee
    4. Giant

Answer: c

Explanation: The Yankees have won the championship 27 times, including 4 consecutive years. This feat was achieved from 1936-1939.

6. Which MLB team has the highest winning percentage of all time?

    1. Little Cuckoos
    2. Yankee
    3. Red Sox
    4. Giant

Answer: b

Explanation: With 10,602 wins and 8,000 losses, the Yankees have a winning percentage of .570.

7. Which sports team is known for the “Curse of the Bambino?”

    1. Tampa Bay Rays
    2. Priests
    3. Yankee
    4. Red Sox

Answer: d

Explanation: The curse of the bambino originated after the Red Sox traded their star player, Babe Ruth, also known as “The Bambino”, to the Yankees in 1920. The Red Sox had won the previous five championships , but went through an 86-year championship drought, which fans attributed to a trade.

8. Which team has the most consecutive losses in an MLB season?

    1. Exhibition
    2. Olympic
    3. oriole
    4. Phillies

Answer: d

Explanation: With 23 consecutive losses, the Phillies had the most consecutive losses by ending the 1961 season with 47 wins to 107 losses.

9. Which team plays its home games at Wrigley Field?

    1. Childrens
    2. diamond
    3. Royal
    4. marlin fish

Answer: one

Explanation: Since 1916, the Cubs have played their home games at Wrigley Field. It was even called Cubs Park from 1920 to 1926 before being renamed Wrigley Field in 1927.

10. Which team is known as the “Bronx Bombers”?

    1. Many tigers
    2. Yankee
    3. Childrens
    4. Red Sox

Answer: b

Explanation: The nickname dates back to 1920 because it became synonymous with the Yankees’ home location and thunderous power over the years.

Categories: Optical Illusion
Source: pagasa.edu.vn

Leave a Comment